Robotët Humanoidë

csm_dc-motor-robotics-industrial-robots-header_2d4ee322a1

ROBOTË HUMANOID

Për shekuj me radhë, njerëzit kanë ëndërruar të krijojnë qenie njerëzore artificiale.Në ditët e sotme, teknologjia moderne është në gjendje ta realizojë këtë ëndërr në formën e robotit humanoid.Ato mund të gjenden duke ofruar informacion në vende të tilla si muzetë, aeroportet apo edhe duke ofruar funksione shërbimi në spitale ose mjedise të kujdesit për të moshuarit.Përveç ndërveprimit të shumë komponentëve të përdorur, sfida kryesore është furnizimi me energji elektrike dhe hapësira e nevojshme për pjesët e ndryshme.Mikro disqet HT-GEAR përfaqësojnë një zgjidhje ideale për zgjidhjen e çështjeve kryesore.Dendësia e tyre e konsiderueshme e fuqisë, e kombinuar me efikasitetin e lartë dhe kërkesën minimale për hapësirë, përmirëson raportin fuqi-peshë dhe i lejon robotët të funksionojnë për periudha të gjata pa pasur nevojë të rikarikojnë bateritë.

Edhe në lëvizjen e tyre bazë, robotët humanoidë janë në një disavantazh vendimtar në krahasim me specialistët e llojit të tyre: ecja me dy këmbë është shumë më komplekse sesa lëvizja e kontrolluar saktësisht mbi rrota.Edhe njerëzve u duhet një vit i mirë përpara se kjo sekuencë lëvizjesh në dukje e parëndësishme të zotërohet dhe të funksionojë ndërveprimi midis rreth 200 muskujve, nyjeve të shumta të komplikuara dhe zonave të ndryshme të specializuara të trurit.Për shkak të raporteve të pafavorshme të levës humanoid, një motor duhet të zhvillojë sa më shumë çift rrotullues të jetë e mundur me dimensione minimale për të përsëritur edhe në distancë lëvizjet e ngjashme me njeriun.Për shembull, mikromotorët HT-GEAR DC të serisë 2232 SR arrijnë një çift rrotullues të vazhdueshëm prej 10 mNm me një diametër motori prej vetëm 22 milimetrash.Për ta realizuar këtë, ata kanë nevojë për shumë pak energji dhe për shkak të teknologjisë së mbështjelljes pa hekur, fillojnë të punojnë edhe me një tension shumë të ulët fillestar.Me një efikasitet deri në 87 për qind, ata përdorin rezervat e baterisë me efikasitet maksimal.

Mikro disqet HT-GEAR zakonisht ofrojnë dinamikë më të mirë, prodhim më të lartë ose efikasitet më të madh, krahasuar me produktet konkurruese.Në praktikë, kjo do të thotë se aftësitë shumë të larta të mbingarkesës afatshkurtra janë të mundshme pa ndikuar në jetëgjatësinë e shërbimit.Kjo rezulton veçanërisht e dobishme kur bëhet fjalë për ekzekutimin e veprimeve të përkohshme të nevojshme për të imituar gjeste specifike.Fakti që mikromotorët kanë qenë tashmë në përdorim për një kohë të gjatë në ndihmat e "robotizuara" si protezat e duarve dhe këmbëve me motor, tregon se ato plotësojnë kërkesat më të rrepta jo vetëm për robotikën njerëzore.

111

Jetë e gjatë shërbimi dhe besueshmëri

111

Kërkesa të ulëta për mirëmbajtje

111

Hapësira minimale e instalimit

111

Funksionimi dinamik i fillimit/ndalimit