pro_nav_pic

Полупроводници

csm_dc-motor-pecision-measuring-dosing-pump-viscotec-header_dfbcfa852c

ПОЛУСпроводници

Централниот технички елемент на нашиот модерен свет е микрочипот.Од машина за кафе до комуникациски сателити, практично нема ништо што би функционирало без него.Така, производството на микроелектронски компоненти е клучна технологија par excellence.Моторите од HT-GEAR играат улога во сите важни чекори овде - од обработката на силиконскиот кристал до склопувањето на ПХБ.

Постојат неколку чекори за производство на интегрирани кола (IC).Сè започнува со процесот на производство на нафора за силиконски наполитанки.Тие се користат како материјал за подлога за ИЦ.Во следниот чекор, изработка на обланда, шемите на електронските кола се пишуваат на нафора, користејќи полимер осетлив на светлина.Погоните HT-GEAR ги прилагодуваат леќите и ја поставуваат нафората.Откако ќе се исечат на индивидуални матрици, тие се врзуваат и се капсулираат во смола.Склопот SMT го означува монтирањето на делови во готови производи.Повеќе глави собираат повеќе делови во едно патување, а потоа се движат до локацијата на ПХБ каде што се наоѓаат соодветните отвори за поврзувањата на чипот или друга компонента.Ги става чиповите на отворите;подоцна тие се залемени на табла.На овој чекор, прецизноста има врвен приоритет, додека одржува екстремно високи волумени.Некои машини управуваат со над 100.000 компоненти на час.Бидејќи секој поединечен ПХБ е темелно тестиран, целосно автоматските машини за тестирање мора да бидат способни да се справат и со голема пропусност.

HT-GEAR погонските системи се совршени за вас: нашите високо динамични погонски системи овозможуваат кратки циклуси за големи брзини на товарење, на пример во SMT машините, енкодерите со висока резолуција гарантираат одлично позиционирање и точност на поставување, долг животен век и низок ризик од дефект на нашите погонските системи обезбедуваат работа без одржување, а нашата широка палета на производи, вклучувајќи повеќе технологии за погон, покрива широк опсег на задачи за движење во процесот на ракување со полупроводници.

без четкички-мотор-фабрика-автоматизација-склопување-машини-сипласи-собира-место-единица
111

Одлично позиционирање и точност на поставување

111

Висока сигурност и долг работен век

111

Работење без одржување

111

Дозволете кратки времиња на циклуси за големи брзини на товарење

111

Високи перформанси во компактен дизајн